WEB-DESIGN : MARTIEN TIJBURG / 2013
 

Welkom op de website van de band UNICORNUNICORN is een zeer veelzijdige (swing) folk-band.
Onze brede interesse in muziekstijlen maakt dat UNICORN niet makkelijk in een "vakje" in te delen is. Variatie staat hoog in ons vaandel.
Wij brengen een boeiend en gevarieerd programma van zowel traditionele liedjes en dansmelodieën als meer eigentijdse muziek.
Hoewel het accent daarbij (75 %) op Keltische muziek ligt, spelen we ook muziek uit andere landen (o.a. Blue Grass en Klezmer muziek).

Onze muziek leeft , heeft sfeer, betrekt het publiek erbij en geeft het gevoel dat er iets speciaals gebeurt. En dat alles op een hoog kwaliteitsniveau !
Het repertoire dat UNICORN speelt is zeer omvangrijk :
een mengeling van Keltisch (Iers,Schots) Nederlands/ Vlaams, Jiddische fiddlemuziek en liedjes (Klezmer) , Canadees, Bluegrass, maar ook Nederlandstalige en Engelstalig zeemans- (Shanties) zigeuner – liederen en zelfs popballades.
Het verzorgde samenspel en flitsende mengeling van al deze stijlen zorgen voor diverse muzikale hoogtepunten.
Een vaak gehoorde opmerking is dan ook : bij UNICORN wordt je keer op keer verrast, waardoor het optreden boeiend blijft tot aan de laatste minuut.!
Dankzij de ervaring, het vakmanschap, de muzikale capaciteiten en het aanstekelijke enthousiasme van de muzikanten van UNICORN wordt uw feest of concert tot een bijzondere gebeurtenis.

Door haar flexibele opstelling en het brede repertoire weet UNICORN ieder evenement uitstekend in te vullen .
Het resultaat is dat UNICORN een veelzijdig optreden kan verzorgen op uiteenlopende gelegenheden, zoals recepties, bruiloften, (thema) feesten, koffieconcerten, folkclubs, theaters, enz ….

UNICORN speelt akoestische muziek (op de achtergrond aanvullend ondersteund door midi),
maar wel (bijna) altijd versterkt, op het door U gewenste geluidsniveau, via een eigen professionele geluidsinstallatie.
Zo blijft èn de natuurlijke klank van de instrumenten bewaard èn is de balans tussen zang en instrumenten optimaal èn kan een hele zaal worden bereikt.

UNICORN is een echte live band; haar kracht ligt in het tot leven brengen van de gespeelde muziek.

UNICORN staat met een zeer afwisselend en verrassend programma garant voor een swingende avond of een adembenemend concert.
Wilt u het ook eens van een ander horen, leest u dan onze recensies op ons tabblad "recensies".